"Оперуповноважений"-наркоман, який працює на рашистів у Троїцькому на Луганщині, отримав 12 років

За матеріалами СБУ до 12 років колонії засуджено окупаційного "поліцейського - оперуповноваженого", який проводив обшуки у місцевих мешканців та шукав "укродиверсантів" на Луганщині. Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 3 листопада.

"Судовий вирок отримав "оперуполномоченный Троицкого ВРВ МВД ЛНР". За даними досудового розслідування, окупанти прийняли його до своїх лав у липні 2022 року", - сказано в повідомленні.  

Зазначається, що раніше він деякий час працював в органах внутрішніх справ, однак був звільнений через схильність до наркотиків і на момент окупації селища Троїцьке уже був безробітним.

В органі окупаційної поліції фігурант відзначився участю в репресіях щодо нелояльних до рашистів місцевих мешканців, брав участь у пошуках українських диверсантів, проводив допити місцевих мешканців та обшуки в помешканнях українських прикордонників та поліцейських. 

У серпні минулого року Служба безпеки повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності. Суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. 

"Його засуджено до 12 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та  адміністративно-господарськими функціями, в усіх державних органах, установах та організаціях, строком на 15 років ті з конфіскацією усього майна", - пише відомство. 

Уточнюється, що наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, тому до нього застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання. Зловмисника оголошено у розшук. 

Раніше повідомлялось, що підозру від СБУ отримала "міністерка молодіжної політики" з так званої "ЛНР".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті