ООН запросить у донорів понад $3 млрд на допомогу Україні у 2024 році

Наступного тижня ООН запросить у донорів 3,1 мільярда доларів на гуманітарні потреби України у 2024 році. Таку суму назвала на засіданні Ради безпеки ООН представниця Управління з координації гуманітарних питань Едем Восорну, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що річний план гуманітарної підтримки України буде представлений у Женеві наступного понеділка, 15 січня.

"Поки триває війна в Україні, і зростають гуманітарні потреби, фінансова підтримка не повинна слабшати", - сказала Ворсону.

Її колега Єнс Лерке заявив, що гуманітарна підтримка в році, що настав, знадобиться більш ніж 14,6 мільйона жителів України - це 40% населення країни. Крім того, допомоги потребуватимуть близько 2,3 мільйона українських біженців у різних країнах світу. Їхні потреби теж включені в річний план. Близько чотирьох мільйонів українців, зокрема близько мільйона дітей, були змушені покинути свої домівки і стати біженцями всередині власної країни. Загальну кількість біженців Лерке оцінює в 6,3 мільйона.

Едем Восорну повідомила, що серйозну заклопотаність викликає становище мешканців українських регіонів, окупованих росією. Доступ туди для гуманітарних місій і структур ООН, за її словами, значно ускладнений. "Особливо тривожно, що це стосується сотень тисяч людей, які живуть на окупованих територіях у безпосередній близькості до лінії фронту, де найбільше потреби", - наголосила вона.

Як повідомлялося, понад 14 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті