Олег Жданов про обстріли Запорізької АЕС: путін не піде на новий "Чорнобиль"

На сьогоднішній день ймовірність застосування ядерного озброєння на території України приблизно дорівнює нулю. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Це (обстріли Запорізької АЕС, - ред.) спроба відвернути увагу Заходу. Головна проблема РФ – це не Збройні сили України, а постачання західної зброї. Вони хочуть максимально дегуманізувати ЗСУ та показати Заходу, що ми ведемо війну нелюдськими методами, що ми загрожуємо Європі безпекою і нібито обстрілюємо Запорізьку АЕС. За їхнім задумом Захід має здригнутися та перестати постачати Україні озброєння. Ось яка мета цих провокаційних дій з боку Росії", - розповів він.

Він зазначив, що західні розвідки вже знаються на ситуації, до того ж, росія це робить так криворуко і з таким провалом, що це не вимагає жодної доказової бази.

Олег Жданов вважає, що росіяни не підуть на новий "Чорнобиль".

"Я вважаю, що на сьогоднішній день ймовірність застосування ядерного озброєння на території України приблизно дорівнює нулю", - наголосив військовий експерт.

Це пов'язано з тим, що під час вибуху Запорізької АЕС хмара може піти на Крим чи територію РФ.

"І що, регіон тоді перетвориться на ядерний смітник? До того ж, у кремлі чудово розуміють, що Захід просто порве РФ на шматки, якщо вони в центрі Європи влаштують ядерне сміттєзвалище. А якщо хмара піде на Москву, що вони робитимуть, віялами будуть махати, щоб воно туди не йшло? Сьогодні ніхто не може керувати погодою. Згадайте Чорнобиль і те, куди пішла радіоактивна хмара. У Нідерланди", - розповів він.

Він наголосив, що зараз путін просто маніпулює ядерною темою.

"Звичайно, Путін не може відмовитися від застосування ядерної зброї апріорі. У них це записано у військовій доктрині. Але зараз вони просто маніпулюють і спекулюють на громадській думці. Як потім дружити з Європою, якщо він створить радіоактивне зараження? До того ж, це в безпосередньої близькості від російських кордонів", - сказав Олег Жданов.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти обстрілюють територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті