Окупанти зіткнулися з дефіцитом БМП і "позичають" їх у білорусів - СтратКом

Російські окупанти зіткнулися з гострим дефіцитом БМП під час війни в Україні і змушені "позичати" їх у Білорусі. Про це 12 серпня в Telegram повідомляє СтратКом ЗСУ.

"Так із Білорусі готується вивіз не менше 32 БМП-2 з 969 бази резерву танків в Уріччі на 22 центральну базу резервів танків у російському місті Буй", - йдеться у повідомленні.

Особливо сильно рашисти зіштовхнулися із дефіцитом БМП-2. При цьому всього в армії росії на початок повномасштабного вторгнення налічувалося близько 3,5 тисяч БМП-2. З них півтори тисячі "коробок" перебували на зберіганні.

Причому російські військові зараз дійшли висновку, що інформація про боєздатну техніку, що перебуває в строю, не відповідала дійсності.

Загалом, за наявною інформацією, українські воїни знищили понад 1000 бойових машин піхоти. Серед них понад 400 одиниць бойової техніки є БМП-2.

Зазначимо, що минулої доби ЗСУ змогли знищити 8 бойових броньованих машин.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті