Окупанти провалюють війну в Україні через кадрову чехарду та вбивства генералів - британська розвідка

Російська армія вкрай неефективно воює в Україні, що спричинило серйозні наслідки для вищих офіцерів окупантів. Про це 7 серпня у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Зокрема, йдеться про те, що командування Східного та Західного військових округів росії втратило свої посади. Так, генерал-полковник Олександр Чайко втратив посаду командувача СВО ще у травні 2022 року.

Представники британської розвідки відзначають і відсутність командувача Західного військового округу генерал-полковника Олександра Журавльова на дні ВМФ у Санкт-Петербурзі. Відзначається, що його, мабуть, замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Також свої посади втратили генерал Олександр Дворніков, якого було призначено керівником усіх російських військ в Україні, а також Геннадій Жидко, який керував Південним угрупуванням військ.

"До цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, убитих на полі бою в Україні. Кумулятивний вплив на послідовність командування, ймовірно, сприяє тактичним та оперативним труднощам Росії", - підсумовують представники британської розвідки.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляє, що російські окупанти закінчили офіцерів: лейтенантські погони роздають сержантам.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті