Окупанти на Донеччині намагаються зміцнитися та захопити Вуглегірську ТЕС - ISW

Російські війська продовжували наземні атаки на південь від Бахмута. Йдуть бої за контроль над Вуглегірською електростанцією. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 24 липня.

"Український генеральний штаб повідомив, що російські війська продовжують бої за контроль над Вуглегірською електростанцією та Новолуганським і що російським військам не вдалося просунутися з Роти до Семигір'я, приблизно за 20 км на південний схід від Бахмута", - пишуть аналітики.

У Генштабі України зазначили, що російські війська намагаються створити сприятливі умови для захоплення Вуглегірської ТЕС.

"Попередні спроби росіян просунутися з півдня від Бахмута були значною мірою зупинені водними особливостями в районі Світлодарська, що вказує на те, що російські сили, ймовірно, сподіваються закріпитися на північному березі Світлодарського водосховища і просуватися північ до Бахмута через відносно рівний поперечник - сільську місцевість", - зазначили експерти ISW.

Крім того, 24 липня російські війська провели обмежену наземну атаку на північний захід від Слов'янська. "Український Генштаб повідомив, що російським військам не вдалося взяти під контроль Богородичне, за 20 км на північний захід від Слов'янська", - йдеться у повідомленні.

Російські сили продовжували артилерійські удари по населених пунктах на південний схід від Ізюму вздовж кордону Харківсько-Донецької області; обстріляли Краснопілля, Долину, Дібрівне та Адамівку; і завдали удару по додатковим населеним пунктам на південний захід від Ізюму в районі Барвінкове.

Крім цього, 24 липня російські війська продовжували наземні атаки на схід від Сіверська.

"Український генеральний штаб заявив, що російські війська безуспішно намагалися просунутися на захід від Верхньокам'янки і Білогорівки у бік Верхнокам'янського, за 5 км на схід від Сіверська. Міноборони Росії вказало, що російський контрбатарейний вогонь був спрямований на придушення українських вогневих точок на схід від Сіверська, з українськими повідомленнями про артилерійський обстріл населених пунктів, що триває, в районі між кордоном Луганської області і Сіверському", - констатували аналітики.

Вони також зазначили, що російські сили не завдавали підтверджених наземних ударів у напрямку Авдіївки та вели вогонь за українськими позиціями на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті