Низка колаборантів - "єдиноросів" з Луганщини вже отримали підозри від СБУ

СБУ викрила низку колаборантів, які представляють партію "Єдина росія" у незаконних "советах" муніципальних утворень у Луганській області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 16 січня. 

"СБУ повідомила про підозру колаборантам, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу так званих "советов муниципальных округов", незаконно створених загарбниками на Луганщині. У минулому році окупанти змінили адміністративний устрій захопленої Луганської області. У відповідності до законодавства РФ, вони створили міські та муніципальні округи. Через так звані "вибори" вони укомплектували "советы" нових територіальних утворень місцевими колаборантами", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед колаборантів - очільник окупаційної адміністрації Лисичанська Едуард Сахненко, який у жовтні минулого року за добровільної згоди був обраний головою так званого "муниципального образования городской округ г. Лисичанск ЛНР".

Також серед підозрюваних - колишній начальник ділянки шахти ім. Мельникова, який пройшов до "депутатського корпусу" цього ж "муніципального утворення". До складу аналогічних "советов" у Новопскові та Білокуракиному увійшли колишня працівниця місцевого центру надання соціальних послуг, яка з весни 2022 року співпрацює з окупантами, та екскерівниця об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Усі ворожі поплічники попередньо отримали членство у партії російського диктатора "Єдина росія" і нині представляють її у місцевих "советах".

Колаборантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що заочну підозру отримав митрополит УПЦ МП Поворознюк, який благословив "приєднання" Луганщини до РФ.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті