"Не можна перетворювати Європу на супермаркет": Зеленський про заборону "шенгена" для росіян

У Європі має бути гарантія, що російські вбивці та посібники державного терору не користуватимуться "шенгеном". Про це заявив Президент України Володимир Зеленський 12 серпня у відеозверненні.

«Після усього, що окупанти наробили в Україні, може бути лише одне ставлення до росії – як до держави-терориста. І, до речі, саме з цього погляду варто визначатися зі ставленням до громадян росії. Я дякую Чехії, державам Балтії та іншим європейським країнам, які винесли на офіційний рівень дискусії у Євросоюзі питання про візи для громадян держави-терориста", - сказав Президент.

За його словами, є люди у росії, яких переслідують, яких можуть вбити, і тому вони можуть отримати допомогу цивілізованого світу.

Але візи росіян не мають стосуватися туризму, розваг і бізнес-справ.

"Має бути гарантія, що російські вбивці та посібники державного терору не користуватимуться "шенгеном". Не можна руйнувати саму ідею Європи, наші спільні європейські цінності, тобто не можна перетворювати Європу на супермаркет, у якому неважливо, хто заходить - головне, щоб людина просто розрахувалася за товари", - зазначив Зеленський.

"Візові обмеження для громадян російської федерації справедливі, й всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати", - підкреслив Президент.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті