"Нас дурили". Пєсков назвав Мінські угоди грою в наперстки

Мінські угоди були грою в наперстки, оскільки країни Заходу начебто обманювали росію. Про це сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков у програмі "Москва. Кремль. Путін", - повідомляють росЗМІ.

За його словами, таке ставлення до договору посилило ситуацію та наблизило "спеціальну військову операцію".

"Так, із Мінськими угодами — це була гра з нами в наперстки, нас дурили. І це посилило ситуацію, це спонукало багато в чому київський режим, розв'язало їм руки на те, щоб влаштовувати у себе в країні бійню росіян, і це наблизило спеціальну військову операцію", - сказав він.

РосЗМІ зазначають, що так Пєсков прокоментував заяву колишнього президента Франції Франсуа Олланда про те, що метою Мінських угод була підготовка української армії до воєнного конфлікту.

Як повідомлялося раніше, РФ не виконувала головних положень протоколу, підписаного 5 вересня 2014 року в Мінську. Зокрема, Мінський протокол передбачав негайне двостороннє припинення застосування зброї, постійно діючий моніторинг на українсько-російському державному кордоні та верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки у прикордонних районах України та РФ, виведення незаконних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків та найманців із території України.

Натомість Росія на постійній основі підтримувала окупаційну владу Донбасу зброєю, боєприпасами, бойовою технікою та особовим складом. Росія також категорично виступала проти моніторингу неконтрольованої Україною ділянки державного кордону, через яку на окупований Донбас регулярно заходять колони військової техніки і через яку з ОРДЛО вивозилося українське вугілля, продукція українських металургійних заводів тощо.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті