Народну артистку України Ружену Рубльову за колабораціонізм засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Народну артистку України Ружену Рубльову за колабораціонізм засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це пише Центр журналістських розслідувань. 

56-річну Ружену Рубльову, народну артистку України, колишню провідну артистку Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, визнано винною у зраді Батьківщини та співпраці з окупантами.

Вирок заочний, оскільки вона переховується на території Росії. 

Суд встановив, що 56-річна Рубльова Ружена Анатоліївна, уродженка селища Асканія-Нова Каховського району Херсона, мешканка Херсона, добровільно пішла служити ворогу. 30 вересня 2022 року вона в супроводі хору військ національної гвардії РФ брала участь у концерті, присвяченому російській окупації частини України, що проходив у центрі Москви.

Також Рубльова агітувала людей брати участь у незаконному референдумі щодо приєднання Херсонщини до РФ. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті