Народному депутату Ренату Кузьміну повідомлено про підозру у держзраді

Народний депутат від політичної партії "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін отримав про підозру у державній зраді. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 5 жовтня.

"Виконувачем обов’язків Генерального прокурора підписано повідомлення про підозру народному депутату України у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що народний депутат України з політичної партії "ОПЗЖ" напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну розміщував у соціальній мережі, мережі Інтернет та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

Підкреслюється, що з березня 2021 по березень 2022 років підозрюваний озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер.

"Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на теперішній час встановлюється місцезнаходження народного депутата, правоохоронцями вже проведено понад 20 одночасних обшуків за місцями його можливого перебування.

Підкреслюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму РФ, в тому числі Пушиліну й Сальдо.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті