"Нагірно-Карабаська республіка" припиняє існування з 1 січня 2024 року - указ

Глава невизнаної "Нагірно-Карабаської республіки" Самвел Шахраманян підписав указ про припинення її існування з 1 січня 2024 року. Про це повідомляє "Голос Америки".

Згідно з указом, до цієї дати буде розпущено "всі державні установи та організації, що перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні - і Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припинить своє існування".

Населенню Нагірного Карабаху радять "ознайомитися з азербайджанськими умовами реінтеграції, щоб вирішити, чи залишатися в регіоні", йдеться в указі.

За даними вірменського уряду, до ранку 28 вересня до Вірменії з Нагірного Карабаху вимушено виїхали понад 65 тисяч осіб - це майже половина населення невизнаної республіки.

В указі також зазначено, що рішення про припинення існування Нагірно-Карабаської республіки ухвалено "у зв'язку зі складною воєнно-політичною ситуацією, яка склалася, виходячи з пріоритету забезпечення фізичної безпеки і життєвих інтересів народу Нагірного Карабаху".

Сказано також, що забезпечується "вільний, добровільний і безперешкодний проїзд жителів Нагірного Карабаху, включно з військовослужбовцями, які склали зброю, зі своїм майном на їхніх транспортних засобах Лачинським коридором". Така домовленість була досягнута за посередництва російських "миротворців" з азербайджанськими представниками, йдеться в указі.

У повідомленні нагадується, що минулого тижня внаслідок військової операції Азербайджану вірменська влада самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки, що існувала понад 30 років, фактично капітулювала перед Баку.

Президент Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність прийняти біженців із Нагірного Карабаху.

У Вірменії понад тиждень тривають протести, викликані згодою вірменської влади на перемир'я на азербайджанських умовах.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті