Нафта дорожчає на тлі припинення експорту з Курдистану, банківського оптимізму та ядерної риторики путіна – Reuters

Після зупинки експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину ціни на нафту виросли 27 березня. Про це пише Reuters.

"Ціни на нафту зросли в понеділок після припинення експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину і дій щодо стримування потенційної банківської кризи, яка могла вдарити по попиту на нафту", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,16 дол., або на 1,6%, до 76,15 доларів за барель станом на 12:10 за Гринвічем. Американська нафта марки WTI подорожчала на $1,19, або на 1,7%, до $70,45.

Зазначається, що минулого тижня Brent подорожчала на 2,8%, а WTI - на 3,8%, оскільки хвилювання в банківському секторі ослабли.

Близько половини світового постачання нафти, або 450 тисяч барелів на добу, експорту сирої нафти з Курдистану припинилося в суботу після перемоги в арбітражному суді, який підтвердив, що для транспортування нафти з Туреччини необхідна згода Багдада.

"Найближчим часом ціни на нафту, ймовірно, залишаться волатильними (тобто мінливими. – "ОстроВ") під впливом поточних потрясінь на фінансових ринках, але ми зберігаємо позитивний прогноз, – цитує видання аналітика UBS Джованні Стауново. – Ми продовжуємо очікувати, що зростання китайського імпорту та попиту на нафту, а також зниження російського видобутку призведе до посилення нафтового ринку та підвищення цін протягом наступних кварталів".

Крім цього, First Citizens BancShares Inc заявив, що придбає депозити і кредити збанкрутілого Silicon Valley Bank, закриваючи ще одну главу в кризі довіри, яка пронизала фінансові ринки.

Існують також надії на додаткову підтримку банківського фінансування після повідомлень про те, що американська влада на ранній стадії обговорює можливість розширення механізмів екстреного кредитування.

У повідомленні підкреслюється, що ціни на нафту почали зростати також після озвучування путіним планів розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

"Цей крок є одним з найбільш виразних ядерних сигналів Росії. НАТО розкритикувала Путіна за його "небезпечну і безвідповідалльну" ядерну риторику", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що росія зупинила постачання нафти Польщі газопроводом "Дружба".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті