На російського політика Ходорковського завели нову кримінальну справу й оголосили в розшук

Російського опозиційного політика Михайла Ходорковського оголосили в розшук через нову кримінальну справу. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що проти Ходорковського у вересні 2023 року порушили справу про "фейки" про армію (за ч. 1 ст. 207.3 КК). Про це йдеться в інформаційній довідці до закритої доповіді Слідчого комітету РФ.

Приводом для нової справи став пост Ходорковського в соцмережі X (раніше - Twitter) з фотографією документа, нібито надісланого заступником міністра фінансів РФ Іриною Окладниковою. У ньому йшлося, що до середини серпня 2022 року на війні з Україною загинуло 48 759 російських солдатів.

"За кожного загиблого солдата по 7,4 млн рублів. Усього це дає 48 759 підтверджених померлих. Зниклі безвісти і солдати ДНР+ЛНР не враховуються", - коментував цей лист Ходорковський у своєму акаунті.

Як повідомлялося, у Берліні російська опозиція проголосила своєю метою припинення війни, ліквідацію путінського режиму і створення "вільної Росії".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті