На окупованих територіях не вистачає понад 3 тисячі медиків та зберігається дефіцит  ліків - ЦНС

На тимчасово окупованих територіях фіксується серйозний брак кадрів серед медичного персоналу. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За попередніми підрахунками на тимчасово окупованих територіях не вистачає понад три тисячі медиків. Також зберігається дефіцит  ліків. Адже росіяни повністю переорієнтували медичну систему на ТОТ задля обслуговування окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, для цивільних,  аби отримати кваліфіковану медичну допомогу, ворог вимагає у людей оформлення всіх російських документів.

Такі дії окупаційних військ та російських адміністрацій вимагають від українського підпілля організації паралельної системи надання медичної допомоги на дому чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ.

"За можливості формуйте запас медикаментів першої необхідності та освоюйте базові правила надання первинної домедичної допомоги", - закликає ЦНС.

Як повідомлялося раніше, у Рубіжному через відсутність зв'язку для виклику "швидкої" треба йти до лікарні. Одна хвора вже не дочекалась.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті