На кордоні у Чернігівщині та Сумщині вибудовуються додаткові потужні смуги оборони

Углиб Чернігівської та Сумської областей на кордоні вибудовують додаткові смуги оборони, які є дуже потужними. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОК «Північ» Вадим Мисник, відповідаючи на питання, чи готові фортифікації на Чернігівщині й Сумщині настільки, щоб завадити спробам перейти кордон, передає Укрінформ.

«Лінія оборони вибудувана, вона вже є, і ми її посилюємо. Вглиб (цих областей – ред.) вибудовуються додаткові смуги, дуже потужні», - сказав він.

Мисник зазначив, що на ділянці кордону з Білоруссю на Чернігівщині військові наразі не спостерігають диверсійних груп з боку Білорусі.

«Але наша розвідка постійно відстежує їхні переміщення і те, що у них відбувається. У них протягом місяця були заходи перевірки бойової готовності, і ми знаємо, що там долучалися, порівняно з минулим роком, набагато більше військовозобов’язаних до військових частин. Але зараз уже, з 17 квітня, почався процес повернення додому», - заявив речник.

Він поінформував, що, враховуючи досвід 24 лютого 2022 року, ЗСУ знають, звідки просувалися росіяни, знають рельєф і територіальні особливості українських територій і які РФ має спроможності на цьому напрямку. «Тож ми розглядаємо (різні – ред.) варіанти, … щоб дати відсіч у разі необхідності», - сказав Мисник.

Відповідаючи на питання, речник зазначив, що ротація військових РФ на прикордонні, за даними розвідки, здійснюється постійно.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті