На Донеччині росіяни будуть тиснути у напрямку Часового Яру - офіцер прес-служби 26 артбригади

Окупанти активно штурмують території на Донеччині, визначивши для себе ключовим напрямком Часів Яр. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер прес-служби 26 артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков, - передає 24 Канал.

Калашніков додав, що за останні кілька днів ворожих атак на Бахмутському напрямку поменшало. За його словами, у районах Андріївки та Кліщеївки ворог намагався штурмувати піхотними підрозділами, але успіху не мав. Ворог зараз намагається перегрупуватися, проте артилерія працює цілодобово.

Водночас окупанти не відмовилися від планів продовжувати спроби наступу. За словами Калашнікова, нині ключовим напрямком росіяни обрали Часів Яр.

"Вони намагатимуться тиснути, просто тиснути. Це підтверджує те, що вони посилили тут угруповання – на сьогодні воно становить 80 тисяч. Сюди вони кинули головні сили добровільного штурмового корпусу. Можемо сказати, що вони намагатимуться нас продавити", – заявив Калашніков.

Він додав, що окупанти намагаються атакувати малими штурмовими піхотними групами. Однак вони не можуть пройти українські лінії оборони, тому у ворога немає поступів, а лише зазнає великих втрат.

Як повідомлялося, протягом доби на фронті відбулось 86 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті