На Дніпропетровщині СБУ затримала працівника залізниці: збирався підірвати колію, щоб завадити контрнаступу ЗСУ

Контррозвідка СБУ викрила завербованого російською розвідкою працівника "Укрзалізниці", який для зриву контрнаступу ЗСУ планував підірвати колію на Дніпропетровщині. Про це 19 червня повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що чоловік заздалегідь збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення техніки ЗСУ й місця розвантаження іноземної військової техніки, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ.

Крім того, ворожий агент фіксував координати залізничних станцій і мостів, через які йде передислокація важкого озброєння і боєприпасів Сил оборони.

За даними спецслужби, також російські загарбники розглядали варіант диверсії на об’єктах "Укрзалізниці" за участю завербованого агента, щоб таким чином агресор планував зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлені гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велика кількість набоїв до стрілецької зброї, димові шашки.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті