Світовий конґрес українців закликав заморожувати російські активи

Світовий конґрес українців (СКУ) закликав світові уряди заморожувати російські активи, а також створювати законодавчу базу, яка дозволить одразу ж конфіскувати їх. Про це президент СКУ Павло Ґрод повідомив в ефірі студії 1+1 29 жовтня.

"Ми закликали і продовжуємо закликати світові уряди не лише заморожували російські активи, але також, щоб вони створювати законодавчу базу, яка дозволить одразу ж конфіскувати ці російські активи", – сказав він.

За словами Павла Ґрода, на сьогодні Канада є єдиною країною, яка прийняла законодавство, що дозволяє заморожувати активи, що ними володіють росіяни. Йдеться про цілу низку заходів, у тому числі дворічну заборону на купівлю житла, а також право на конфіскацію та продаж активів росіян, відповідальних за вторгнення росії в Україну.

"Понад 250 мільйонів доларів російських активів ми бачимо тільки в Канаді, з того, що нам відомо. Тоді як на світовому рівні – це тисячі мільярдів доларів, які росіяни, російські олігархи вкрали у своїх громадян, і ми мусимо за цими активами слідкувати – створювати адвокаційний та політичний тиск", – наголосив Павло Ґрод.

В інтерв’ю Павло Ґрод також звернувся із закликом підтримати кампанію CКУ Unite With Ukraine "Зима близько".

"Зима близько – тому ми всім світом збираємо кошти на забезпечення всім необхідним спорядженням захисників України. Ми нещодавно повернулися з провінції Альберти, яка пожертвувала нам 10 мільйонів доларів на цю кампанію, і ми закликаємо всі провінції та уряди держав підтримувати захисників України та відгукнутися на наш заклик", – сказав пан Ґрод.

Як раніше повідомлялося, Польща пропонує використати заморожені активи РФ для відновлення України та допомоги європейцям в умовах енергокризи.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті