Міністр оборони ФРН раптово приїхала до Одеси та анонсувала постачання найближчими днями ЗРК IRIS-T

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше з початку повномасштабної війни прибула до України. Вона анонсувала початок постачання ЗРК IRIS-T. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt1 1 жовтня.

За даними видання, німецька чиновниця приїхала до Одеси. Там вона оглянула німецьку ЗРК Gepard, яку раніше було передано Україні, і зазначила, що це озброєння допоможе нашим військовим захистити критичну інфраструктуру від атак російської авіації.

Також у ході зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим Ламбрехт розповіла, що перша одиниця ЗРК IRIS-T, яку Німеччина обіцяла передати ЗСУ, надійде в Україну "найближчими днями".

"Ключовий момент зараз полягає в тому, щоб ці ракетні удари, які націлені проти цивільного населення та використовуються для залякування та вбивств, щоб з цими повітряними атаками можна було боротися", - наголосила міністр.

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив візит Ламбрехт до України. За його словами, німецька чиновниця "привезла" добрі новини та додаткові інструменти для зміцнення української армії.

"Ми обговорили поточну геополітичну ситуацію та ситуацію з безпекою. Міністр була рада поспілкуватися з нашими солдатами та побачити систему "Гепард" на бойовому чергуванні", - написав голова українського оборонного відомства у себе в Twitter.

Як повідомлялось раніше, Резніков анонсував хороші новини після обговорення "Рамштайн-6" з головою Пентагону.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті