Музикантів "Бі-2" затримали в Таїланді за клопотанням російської влади

Учасників гурту "Бі-2", які виїхали з РФ і неодноразово висловлювалися проти війни Росії в Україні, було затримано в Таїланді під час концерту. Зараз вони перебувають у міграційній поліції, про що музиканти повідомили у своєму інстаграмі.

Музиканти пишуть, що всі їхні концерти, включно з нещодавніми в Паттайї та на Пхукеті, проводилися відповідно до місцевих законів. А приводом для їхнього затримання стали некоректно оформлені організаторами документи. Учасники групи зазначили, що жодних інших звинувачень їм пред'явлено не було, а присуджений штраф вони сплатили на місці.

Однак потім їх затримала міграційна поліція Таїланду.

Наразі учасники гурту очікують на переведення до Бангкока, де питання про перебування в Таїланді "має остаточно вирішитися". Музиканти на зв'язку з МЗС Ізраїлю, його представники в країні беруть участь у розв'язанні ситуації (лідери "Бі-2" Льова і Шура не є громадянами РФ).

"Ситуація і галас навколо неї підказують, що не останню роль у нашому затриманні зіграв тиск ззовні. Ми знаємо, що причини цього тиску - наша творчість, наші погляди, наша позиція", - йдеться в повідомленні.

Російські опозиційні телеграм-канали також пишуть, що генконсул Росії в Пхукеті Володимир Соснов особисто подзвонив у департамент міграції та зажадав не відпускати музикантів після виплати штрафу, а депортувати їх до Росії. Депортація, згідно із законами Таїланду, здійснюється прямим авіарейсом у країну видачі паспорта.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті