"Могілізація" в росії: на прикордонні переходи в аеропорти надійшли списки тих, хто підлягає відправленню на війну

У росії до аеропорту Пулково від військових комісаріатів надійшли списки осіб, які підлягають частковій мобілізації. Тим, хто в них є, відмовляють у перетині кордону та відправляють у військкомати. При цьому нікого не затримують, - пише ВВС.NEWS.

Видання також цитує чотири джерела The Bell в авіагалузі, які також повідомили, що на прикордонні переходи в аеропорти, в тому числі в Москві, надійшли списки чоловіків, які підлягають мобілізації, за ними вже перевіряють чоловіків призовного віку, які виїжджають, деяким відмовляють у виїзді.

Три співрозмовники видання уточнили, що йдеться не про всіх військовозобов'язаних, а про людей, на ім'я яких уже виписані повістки чи мобілізаційні розпорядження.

Аеропорт Рощино у Тюмені вже офіційно підтвердив, що отримав списки з військкоматів та обмежив виліт із росії для тих, хто підлягає мобілізації.

"Наразі військкомат у прикордонне управління надає списки громадян, яким обмежений виїзд. Для перетину кордону таким категоріям громадян необхідна довідка – дозвіл на виїзд від військкомату за місцем прописки громадянина", - цитує заяву аеропорту портал 72.RU.

На рейси всередині країни ця вимога не розповсюджується, уточнили в Рощино.

Як повідомлялося, прес-секретар кремля Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що кордони росії на виїзд для громадян не перекриватимуться.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті