Міністр оборони ФРН: Завдяки Чехії досягнуто прогресу в постачанні Україні артилерійських боєприпасів

Завдяки Чехії досягнуто прогресу в постачанні Україні артилерійських боєприпасів. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 19 березня під час відвідування американської авіабази "Рамштайн" у Німеччині на нараді з питання додаткової військової підтримки Києва, - повідомляє "Чеське радіо"

Зазначається, що сьогодні чеська ініціатива неодноразово згадується німецьким новинним телебаченням, яке висвітлює переговори на базі Рамштайн. 

У повідомленні нагадується, що Чехія має можливість закупити 800 тисяч артилерійських снарядів у країнах за межами Євросоюзу, які потрібні Україні для захисту від російського вторгнення. Низка країн-союзників, зокрема Німеччина, роблять свій внесок у закупівлю боєприпасів. 

Про можливість закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів у третіх країнах для українців, які вже понад два роки чинять опір російській військовій агресії, поінформував на Мюнхенській безпековій конференції в середині лютого президент Чехії Петр Павел. Прем'єр-міністр Петр Фіала оголосив минулого тижня, що наразі до купівлі долучилися 18 країн: від Канади, Німеччини та Нідерландів до Польщі.

Як повідомлялося, Чехія закуповує боєприпаси для України навіть у союзників росії, повернувшись до контактів часів холодної війни.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті