Метрополітен-опера замовила оперу про викрадених росією українських дітей

Метрополітен-опера в Нью-Йорку замовила оперу про викрадення і депортацію росією українських дітей, аби підтримати Україну. Про це повідомляє The New York Times, - пише Укрінформ.

"Я не можу придумати кращого способу зробити це (підтримати Україну – ред.), ніж замовити оперу, яка фактично документує аспект війни, що підкреслює індивідуальний героїзм українського народу перед обличчям найжахливіших і найстрашніших звірств і обставин", - сказав генеральний директор Метрополітен Пітер Гелб.

Зазначається, що ідея замовити оперу виникла після зустрічі Гелба з першою леді України Оленою Зеленською.

На зустрічі також була присутня канадська диригентка українського походження Кері-Лінн Вілсон, яка одружена з Гелбом і очолює Український оркестр свободи.

Твір, який буде написаний українським композитором Максимом Коломійцем на лібрето американського драматурга Джорджа Бранта, розповість історію матері, яка вирушає в дорогу, аби врятувати свою доньку, яку утримують у таборі в окупованому Криму.

Персонажі опери є вигаданими, проте сам твір заснований на реальних розповідях українських матерів, які розповіли про виснажливу подорож з України на окуповану росією територію і назад, щоб забрати своїх дітей.

За словами Бранта, він був зворушений, прочитавши новини про українських матерів. В опері будуть задіяні працівники Save Ukraine, однієї з благодійних груп, які допомагають матерям здійснити подорож, щоб знайти своїх дітей.

У Метрополітан-опера сподіваються, що вистава на підтримку України буде зіграна на сцені до 2027 або 2028 року.

Метрополітен був однією з перших культурних організацій, яка після вторгнення росії оголосила, що не буде співпрацювати з виконавцями чи установами, які підтримують путіна, і розірвав зв'язки з російською оперною співачкою Анною Нетребко.

Пізніше Метрополітен допоміг створити Український оркестр свободи - ансамбль біженців, які втекли від війни, та митців, які залишилися в Україні.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті