Литва запропонувала направити на ЗАЕС миротворчу місію

Глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс закликав направити миротворців на Запорізьку АЕС. Про це він 30 серпня заявив перед засіданням глав МЗС Євросоюзу у Празі.

"Ми ніколи не були ближчими до ядерної катастрофи, ніж ми є зараз. Чесно кажучи, лише висловлювати жаль щодо ситуації може бути недостатньо", - заявив Ландсбергіс.

У зв'язку з цим дипломат заявив, що зараз варто знову повернутися до розмов та дискусій, які велися пів року тому. Йдеться про військову миротворчу силу, яка забезпечить ядерну безпеку всередині та навколо ЗАЕС.

Нагадаємо, раніше спікер путіна заявив, що росія не збирається демілітаризувати територію ЗАЕС.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті