Лукашенко зізнався, що напад на Україну стався із Білорусі. Тепер загрожує "найжорстокішою відповіддю"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з журналістами 16 лютого зізнався, що напад на Україну стався з Білорусі та пригрозив "найжорстокішою відповіддю". Про це повідомляє сайт Лукашенка.

Невизнаний президент вкотре повторив слова, що стали мемом, про те, що "ще до початку Росією спеціальної військової операції по території Білорусі з боку України готувався удар", а потім зізнався, що українські землі "в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі". "Це було за кілька хвилин – вранці перед початком спеціальної військової операції", – прямо заявив Лукашенко.

Після цього він запевнив, що "готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей".

"Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру", - лякає Лукашенко.

Водночас він почав переконувати журналістів, що вторгнення в Україну - зовсім не вторгнення. "Це не вторгнення. Українська влада сама спровокувала цю операцію. Ось подібними діями... Треба було тоді домовитися з Росією про те, щоб не було цієї війни. Але все було націлено, починаючи з Мінських угод, щоб розв'язати війну", - звинуватив білоруський диктатор.

"Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не вчините агресію на територію Білорусі. Ось моя відповідь", - повторив Лукашенко.

Як повідомлялося, Лукашенко натякає, що держави-члени ОДКБ мають підтримати Кремль у війні проти України.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті