Латвія хоче запровадити надзвичайну ситуацію на кордоні з росією

Латвія може оголосити режим надзвичайної ситуації в регіонах, що межують із Росією. Про це 26 вересня повідомляє Delfi.

Повідомляється, що Міністерство внутрішніх справ цієї балтійської країни має намір запропонувати уряду оголосити надзвичайну ситуацію в окремих регіонах через мобілізацію в Росії. Наразі, втім, ситуація на кордоні залишається стабільною.

Однак глава МВС Крістапс Еклонс зазначив, що ситуація може швидко змінитись. Введення ж надзвичайної ситуації дозволити залучити додаткові ресурси та Національні збройні сили до охорони кордону.

Також оголошення цього режиму дозволить запровадити процедури перевірки та реєстрації тих, хто перетинає кордон. Якщо уряд оголосить надзвичайну ситуацію, то фактично її буде запроваджено на більшій частині східного прикордоння.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Латвія не видаватиме росіянам робочі візи і не продовжить ВНЖ навіть для власників нерухомості.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті