Київстар офіційно заявив про хакерську атаку. Дані користувачів не постраждали

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" назвав причиною масштабного збою хакерську атаку. Відповідну заяву оператор опублікував на своїй сторінці у Facebook 12 грудня.

"Сьогодні вранці ми стали мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги: мобільного зв’язку, доступу в інтернет", - зазначили у Київстарі.

Також повідомляється, що оператор працює над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку та залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі.

У Київстарі запевняють, що дані користувачів не постраждали, та обіцяють надати компенсацію абонентам, які не змогли скористатися їх послугами під час збою.

"Найважливіше, що станом на зараз персональні дані абонентів не скомпрометовані. Ми щиро перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння. Наша команда обов’язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися нашими сервісами", - зазначив оператор.

Нагадаємо, що після збою у "Київстарі" не працює нацроумінг, частина банкоматів і терміналів "Приватбанку".

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті