Після збою у "Київстарі" не працює нацроумінг, частина банкоматів і терміналів "Приватбанку"

Масштабний збій у мережі мобільного оператора "Київстарі", який стався вранці 12 грудня, вплинув на роботу національного роумінгу, деяких терміналів і банкоматів "Приватбанку". Про це повідомив речник банку Олег Серга у коментарі hromadske.

"Для загального розуміння, деяка частина усіх банків, банкоматів та POS-терміналів працюють на мобільних картках. Тобто у POS-терміналі стоїть мобільна картка. Для тих терміналів, які працюють на мобільних картках Київстару, звісно, ця проблема впливає на їх роботу", - зазначив він.

Водночас користувачі "Київстар" не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

"Нацроумінг не працює через те, що мережа "Київстару" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою", - йдеться в повідомленні Мінцифри. 

Натомість у ДТЕК повідомили, що номери їхніх контакт-центрів в цій мережі тимчасово не працюють. У компанії закликали використовувати чат-боти і сайт.

Як повідомлялося, сьогодні вранці користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку "Київстар".

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті