Київрада перейменувала ще 31 "радянську" вулицю та проспекти

Київрада на засіданні 9 лютого перейменувала ще 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Про це в Телеграм повідомив мер Віталій Кличко.

"Зокрема проспект Перемоги перейменували на проспект Берестейський, площу Перемоги - на площу Галицьку, провулок Мічуріна - на провулок Болсуновський, Брест-Литовське шосе - на Берестейське шосе, вулицю Петрівську - на вулицю Вознесенський Яр", - повідомив Кличко.

Він також нагадав, що, отримавши законні підстави – рішення Міністерства культури - у Києві 8 лютого демонтували пам'ятник радянському льотчику Чкалову.

"А сьогодні прибрали пам'ятник радянському воєначальнику Ватутіну. Очікує cтолиця і на рішення Мінкульту, яке дозволить прибрати і пам'ятник одному з військових ватажків більшовиків - Щорсу, на чому давно наполягають кияни", - зазначив Кличко.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті