Китай обіцяє підготувати власну позицію для мирних переговорів України з РФ

Китайська позиція щодо російсько-української війни полягає у необхідності розпочати мирні переговори. Про це сказав міністр закордонних справ Китаю Ван І у суботу, виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, - пише LIGA.

"Що стосується України, позиція Китаю полягає у підтримці мирних переговорів. Ми підготуємо офіційну позицію КНР щодо політичного врегулювання кризи в Україні", – сказав він.

Ван І запевнив, що його держава не бажає продовження війни.

"Ми не хочемо підливати олії у вогонь і не бажаємо отримувати жодної користі від кризи. Ми хочемо сприяти тому, щоб знайти світ. Ми на стороні миру та діалогу", – сказав китайський міністр.

Він додав, що лідер Китаю Сі Цзіньпін на другий день після російського вторгнення сказав, що Росія та Україна мають сісти за стіл переговорів.

"Відбулися раунди переговорів у Білорусі та Туреччині. Ми бачили текст рамкової потенційної угоди. Проте процес зупинився. Чому так сталося, ми не знаємо", – заявив міністр.

За словами Ван І, позиція Китаю з того часу не змінилася.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті