Китай частково призупинив закупівлю російської нафти - Bloomberg

Китай частково призупинив закупівлі партій російської сирої нафти марки ESPO на Далекому Сході в очікуванні вигідніших цін після введення стелі вартості сировини з росії з боку США та ЄС. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, яке цитують росЗМІ.

За словами трейдерів, китайські покупці поки не наважуються закрити угоди щодо купівлі кількох партій російської нафти з датою доставки у грудні. Вони чекають більшої ясності щодо точного рівня цінової стелі.

Як вказує агентство, китайські компанії готові дотримуватися обмежень цін на російську нафту з боку західних країн, навіть якщо офіційно влада КНР не підтримує такий механізм. При цьому встановлений рівень цін має не сильно відрізнятись від поточних нафтових котирувань. Якщо рівень буде надто низьким, стороні, відповідальної за доставку та страховку поставок у рамках конкретного контракту, доведеться звернутися за послугами до постачальників із країн, що не входять до ЄС, що ускладнить торговельні процеси та кардинально змінить економіку угод.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті