Кулеба сьогодні у Вільнюсі буде говорити із союзниками про "швидке нарощування військової допомоги"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з робочим візитом Литовську Республіку 8 березня. Про це повідомили на сайті МЗС.

"У п’ятницю, 8 березня, міністр закордонних справ України відвідає з робочим візитом Литовську Республіку. У Вільнюсі глава МЗС України візьме участь у п’ятисторонніх переговорах разом із міністрами закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Франції, ключовими темами яких стане швидке нарощування військової допомоги союзників для України та виробничих потужностей оборонних індустрій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глави МЗС приділять особливу увагу практичним крокам у розвиток нещодавнього саміту в Парижі за головування Президента Франції Еммануеля Макрона, втіленню домовленостей Президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та держав Балтії, ефективним відповідям на виклики для безпеки Європи.

"За підсумками переговорів міністри проведуть спільну пресконференцію, яка буде транслюватися орієнтовно о 18:40 за київським часом на сторінці МЗС України у Facebook", - йдеться також у повідомленні.

Раніше Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з європейських країн.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті