Куйбишевський НПЗ в РФ зупинив нафтопереробну установку після удару БПЛА

У російському місті Самара Куйбишевський нафтопереробний завод зупинив одну з двох установок первинної переробки CDU-5 після атаки безпілотника, що вивело з ладу половну потужностей НПЗ. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на  Reuters.

У матеріалі зазначено: потужність CDU-5 становить 9,5 тис. тонн на день, що дорівнює 70 тис. барелів. Друга нафтопереробна установка має виробничу потужність у 10,5 тис. тонн нафти на добу. Наразі невідомо, чи працює цей пристрій у нормальному режимі.

Згідно з розрахунками Reuters, нафтопереробні потужності РФ, які були зупинені в першому кварталі через атаки українських БПЛА щонайменше на сім НПЗ, становлять близько 7% від загального обсягу - 4,6 млн тонн (370 500 барелів на добу).

Торік Куйбишевський НПЗ був 29 заводом РФ за обсягом виробництва: його частка становила 1,34% від загального обсягу переробки, а саме 3,687 млн тонн сирої нафти. Він виробив 624 тис. тонн бензину (1,42% від загальноросійського), 1,187 млн тонн дизельного палива, що становить 1,35%, та 1,040 млн тонн мазуту - 2,56%.

Нагадаємо, 24 березня у РФ після атаки дронів зупинив роботу НПЗ у Самарській області. 

Як повідомлялося, генерал США Годжес заявив, що удари по російських НПЗ необхідно продовжувати. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті