Кучма презентував книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому"

Другий президент України Леонід Кучма презентував книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому". Про це повідомляє Інтерфакс-Україна 20 листопада.

"20 років тому я хотів на зрозумілих їм прикладах пояснити, чому ми різні нації, чому Україна - не Росія. Чому вони мають залишити нас у спокої, якщо не здатні на рівноправні відносини, на дружбу", - сказав Кучма на презентації.

Колишній президент додав, що нова книга тепер не намагається нічого пояснювати росіянам.

"Вона для українського читача, для своїх. Усі добрі слова про Росію, сказані колись, спалила, випалила сама Росія", - сказав Кучма.

Рішення написати книгу виникло у екс-президента після того, як у січні цього року росіяни знищили ракетою будинок у Дніпрі, і на світлині з місця зруйнованого будинку він побачив пошкоджену вогнем свою книгу "Україна - не Росія".

Я дивився на фото і подумки бажав, щоб незнайомий читач моєї книжки в будинку, в якому вона була, вижив із цього пекла. А ще я думав, а що було на тих сторінках, що було в тих рядках, які спалила Росія. Несподівано я подумав, що там було саме те, що я писав росіянам, коли ще вірив, що з ними можна ще якось нормально говорити, щось пояснювати їм. А тепер воно згоріло, все. Саме тоді я прийняв рішення перевидати книгу", - наголосив Кучма.

Також він зазначив, що сьогодні йому зрозуміло, що "країна Z" ніколи не досягне взагалі нічого. Принаймні доти, доки залишається "країною Z".

Як повідомлялось раніше, у Києві презентували книгу "Очі Маріуполя".

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті