Країни G7 вирішили: Не розморозимо активи РФ, поки вона не відшкодує Україні завдані збитки

Країни G7 триматимуть активи РФ замороженими, поки не доб'ються від РФ виплат за шкоду, завдану Україні. Таке рішення ухвалили міністри країн "великої сімки" на зустрічі в Нью-Йорку. Про це 18 квітня повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

G7 знову закликала РФ завершити війну в Україні, оскільки це, крім іншого, негативно позначається на торгівлі, глобальних ланцюжках поставок і цінах на сировинні ресурси.

Представники "великої сімки" також виступили за розширення поставок гуманітарної допомоги мирному населенню сектору Газа, більшим зусиллям для досягнення довгострокового перемир'я на Близькому Сході, а також за звільнення заручників, захоплених в Ізраїлі терористами ХАМАС.

Ескалацію на Близькому Сході та повномасштабну війну РФ проти України міністри країн G7 назвали найбільшими факторами невизначеності для світової економіки.

Як повідомлялося, ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом використовувати заморожені активи РФ для відновлення України.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті