Кличко заявив, що в Києві буде багато ялинок на зло ворогам

Новорічні ялинки встановлять у районах Києва, а також на Софійській площі, але масових заходів та концертних програм цього року у столиці не буде. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю РБК-Україна.

Міський голова розповів, що щодня спілкується з українськими військовими і знає, що бійці хотіли б, щоб у Києві була ялинка і їхні діти мали новорічний настрій.

«Ми розуміємо, що масові заходи заборонені у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити путіну вкрасти наше Різдво. Незважаючи на різні думки від різних сторін – чи потрібно чи не потрібно – ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої приватні кошти встановити ялинки без новорічного пафосу», – пояснив Кличко.

Він пообіцяв, що у столиці буде кілька новорічних локацій у районах, у тому числі на Софійській площі – там будуть встановлені ялинки.

«Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, без фастфудів. Буде встановлена виключно ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая...» – пояснив Кличко.

Як раніше повідомлялося, Арахамія натякнув Кличку на ймовірність "заміни".

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті