Катрін Денев начитає французькою для аудіокнижки вірші Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу"

У Франції вийшла друком поетична книжка Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу", а видавництво Editions des Femmes видасть ще й аудіокнижку, вірші для якої начитає дуже відома французька акторка Катрін Денев. Про це 16 червня у своєму Facebook повідомила сама письменниця.

"Я про Катрін як голос книги тихо мріяла, і нічого не говорила видавчині, поки вона вела переговори про запис, а вона не казала мені, з ким, щоб не розчаровувати, якщо не вийде. Але це таки сталося!", - написала Якимчук.

Вона додала, що аудіокнижка буде французькою, але також прозвучить кілька віршів українською, записаних голосом самої авторки.

Любов Якимчук - українська поетеса родом із Луганщини. Вона лауреатка премії американського фонду Ковалевих в номінації "Поезія", Нью-Йорк (2017). Збірка "Абрикоси Донбасу" увійшла до рейтингу "10 найкращих українських книг про АТО" за версією українського Forbes.

Як повідомлялося,  на 76-му Міжнародному Каннському кінофестивалі всесвітньо відома акторка Катрін Денев зачитала вірш Лесі Українки "Надія" під час церемонії відкриття, таким чином підтримавши Україну.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті