Кабмін затвердив бюджет Укрзалізниці на 2024 рік без додаткових вливань з боку держави

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план Укрзалізниці на 2024 рік, який не передбачає залучення коштів з держбюджету. Про це повідомляє Укрзалізниця у своєму телеграм-каналі 20 листопада.

"Фінплан на 2024 рік не передбачає залучення коштів з держбюджету, пріоритет якого — фінансування обороноздатності країни. Нашим завданням і надалі залишатимуться стабільне забезпечення перевезень пасажирів та вантажів в умовах військового часу та фінансування необхідних інвестицій для підтримки та відновлення залізничної інфраструктури за рахунок  власних коштів та залучених коштів міжнародних фінансових інституцій", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Також він додав, що фінплан передбачає підвищення заробітної плати залізничникам, яка на сьогодні не відповідає їхньому внеску в обороноздатність та функціонування економіки України, якщо порівнювати з іншими галузями.

У Укрзалізниці зазначили, що планом передбачений загальний дохід у 103,2 млрд грн, а чистий дохід від реалізації товарів, робіт, послуг планується в обсязі 98,6 млрд грн.

Загальні витрати заплановані в сумі 115,8 млрд грн, відповідно до затвердженого фінплану збитки компанії прогнозуються на рівні 12,6 млрд грн, які будуть покриті за рахунок розробленого плану виходу на беззбитковість.

Також у Укрзалізниці повідомили, що 38 млрд грн. у якості капітальних інвестицій будуть спрямовані на відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури та розбудову переходів з країнами ЄС.

Як повідомлялось раніше, "Укрзалізниця" збільшує кількість поїздів, де буде жіночі купе.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті