Кабмін дозволив проводити вакцинацію в аптеках

Кабінет Міністрів України дозволив проводити профілактичну вакцинацію в аптеках. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" 29 лютого. 

Згідно з постановою уряду про внесення змін до ліцензійних умов проведення госпдіяльності з медичної практики, ухваленою 27 лютого, зокрема, аптечні заклади зможуть проводити профілактичну вакцинацію за умови наявності ліцензії на медпрактику, проходження фармацевтами спеціального щорічного навчання з питань вакцинації, організації техніки проведення вакцинації, а також набуття навичок надання догоспітальної допомоги в разі невідкладних станів.

Постанова набуде чинності через три місяці з дня опублікування.

Як зазначили в Міністерстві охорони здоров'я, наразі відомство відпрацьовує механізм проведення вакцинації в аптеках.

Нагадаємо, в Україні у січні було виявлено 42 випадки субваріанту коронавірусу "Дженні" у 12 областях.

Як повідомлялося, 89% українських сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті