Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення та функціонування місць проживання ВПО

Постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Про це він написав у своєму телеграм-каналі 1 вересня.

Зокрема, встановлено, що перевірка достовірності наведених у заяві відомостей проводиться за рішенням виконавчих органів сільської, селищної, міської ради, районних у м. Києві держадміністрацій, відповідних військових адміністрацій вибірково з метою встановлення фактів відповідності даних.

"Інформація про результати таких перевірок щомісяця надсилається до Мінреінтеграції та Товариства Червоного Хреста України.перевірка достовірності даних проводиться вибірково з метою встановлення фактів відповідності даних", - написав Тарас Мельничук.

За його словами, врегульовано особливості опрацювання інформації, у разі виявлення помилок у даних, які унеможливлюють забезпечення надання компенсації особам, які розмістили ВПО, та визначено механізм їх повторного опрацювання.

Також затверджено Порядок функціонування місць проживання ВПО.

"Доручено державним адміністраціям (військовим адміністраціям) забезпечити не рідше ніж один раз на шість місяців проведення моніторингу стану, облаштування, кількості мешканців та вільних ліжко-місць у місцях тимчасового проживання. Затвердити протягом двох місяців перелік місць тимчасового проживання. Забезпечити протягом шести місяців приведення житлових умов в місцях тимчасового проживання у відповідність з вимогами Порядку", - зазначив Мельничук.

Нагадаємо, що переселенці з Луганщини можуть у 16 хабах звернутися до спеціалістів з питань зайнятості.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті