Іспанія виступає за початок переговорів про вступ України в ЄС до кінця року

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що сподівається на початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу до закінчення шестимісячного головування його країни в Раді ЄС 31 грудня. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.  

"Я розпочав іспанське головування з поїздки до Києва і сподіваюся завершити його відкриттям переговорів про вступ України до ЄС тепер, коли вже відомий звіт Європейської комісії", - заявив Санчес на пленарному засіданні Європейського парламенту.

Санчес додав, що "настав час для ЄС відкрити свої двері та інтегрувати Україну, а також Молдову та країни Західних Балкан".

Як повідомлялося, країни ЄС збираються на саміт 14-15 грудня, щоб обговорити питання початку переговорів з Україною про вступ до ЄС, а також потенційне розширення блоку за рахунок Грузії, Молдови та західнобалканських країн, таких як Чорногорія.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія рекомендувала Європейській раді розпочати переговори щодо розширення з Україною і Молдовою.

Як повідомлялося, обговорення вступу України до ЄС може бути перенесено на початок весни через спротив Угорщини. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті