Під тиском НАТО Іспанія поставить Україні ракети для Patriot: кількість невелика через обмежений резерв та високу вартість

Невелику кількість ракет для Patriot Україні поставить Іспанія. Про це з посиланням на власні джерела в уряді країни повідомляє видання El Pais 26 квітня. 

"Іспанія поставить Україні партію ракет Patriot. Оборона виключає поставку зенітних установок, але дасть Києву снаряди вартістю понад мільйон євро за одиницю", - йдеться в повідомленні.

З посиланням на джерела в уряді зазначається, що Іспанія погодилася постачати ракети Patriot в Україну в умовах тиску з боку НАТО та ЄС, щоб європейські країни, які мають цю систему американського виробництва, доставили її Києву для зміцннення протиповітряної оборони від російських атак.

Уточнюється, що кожна ракета коштує понад мільйон євро, має стелю 24 кілометри та дальність польоту 150 км, однак кількість ракет буде дуже обмеженою, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць. Яка саме кількість ракет буде передана Україні, не повідомляється.

Раніше повідомлялось, що Данія надасть Україні додаткову військову допомогу ще на понад 500 млн євро.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті