Ірландія стане першою у світі країною, яка попереджуватиме покупця про калорійність і шкоду алкоголю

Ірландія стала першою країною у світі, яка запровадить політику маркування алкоголю. Воно попереджатиме покупців про калорійність продукту та ризики для здоров'я. Про це інформує Еспрессо з посиланням на The Guardian.

Видання пише, що 22 травня міністр охорони здоров'я Ірландії Стівен Доннелі підписав відповідний закон, який набуде чинності 22 травня 2026 року. У такий спосіб компанії та підприємства зможуть адаптуватися до нових правил.

Відтак постачальники алкогольних напоїв зобов'язані будуть розміщувати на етикетці продуктів попередження про калорійність, ризики раку, захворювання печінки та про небезпеку вживання алкоголю під час вагітності. Також вони повинні будуть перенаправляти клієнтів на сайт Управління охорони здоров'я Ірландії, щоб ті дізналися більше про вживання алкогольних напоїв.

Крім того, подібну інформацію будуть зобов'язані розповсюджувати в пабах країни.

The Guardian також повідомляє, що у 2001 році в Ірландії одна людина в середньому випивала 14,3 літра чистого алкоголю на рік. Рада з досліджень охорони здоров'я повідомляє, що цей показник знизився до 10,2 літра.

Нагадаємо, за інформацією британської розвідки, значна частина російських втрат на війні пов'язана з алкоголем. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті