В Ірландії планують скорочення допомоги для біженців з України

В Ірландії міністри збираються схвалити значне скорочення допомоги для біженців, які прибувають з України. Про це повідомило видання The Irish Times 11 грудня.

"План пропонує скоротити право українців на допомогу для тих, хто шукає роботу, у розмірі 220 євро на тиждень і знизити її до 38,80 євро на тиждень - суми, яку наразі виплачують прохачам притулку з інших країн", - ідеться в повідомленні.

Крім того, очікується, що новоприбулих українців селитимуть у надане державою житло на 90 днів, а потім їм доведеться шукати власне.

"Цей крок було зроблено у зв'язку з тим, що в країні загострилася проблема розміщення людей, які шукають міжнародного захисту/притулку. Минулого тижня уряд припинив надавати житло чоловікам, які шукають притулок, і тепер видає їм 113,80 євро на тиждень, а також спальний мішок і намет. З минулого тижня десятки людей сплять у наметах на вулицях Дубліна", - йдеться в повідомленні.

Ірландські міністри та високопосадовці заявляють, що цей крок покликаний дати зрозуміти, що Ірландія досягла межі в кількості українців, яких вона може прийняти, і запобігти майбутнім приїздам з країни.

Раніше повідомлялося, що кількість біженців з України в ЄС у жовтні зросла на 51,8 тис

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті