ГУР зірвали спробу окупантів зв'язатися з директором компанії Baykar від імені Шмигаля (ВІДЕО)

Російські спецслужби намагалися влаштувати провокацію проти генерального директора компанії Baykar Defence Халюка Байрактара. Про це повідомляє Головне управління розвідки України 9 жовтня у Telegram.

"Російські спецслужби намагаються освоїти технологію deepfake. Вона базується на штучному інтелекті і дозволяє створити фальшиве відео, де відома людина начебто говорить не властиві їй речі. Цього разу росіяни спробували зв'язатися з одним із засновників компанії Baykar Defence, яка виробляє знамениті безпілотники Байрактар, Халюком Байрактором", - повідомили розвідники.

Причому розмова велася нібито саме від особи прем'єр-міністра Дениса Шмигаля – саме його відеозображення було створено за допомогою deepfake. Метою цієї операції була спроба дискредетувати співпрацю між Україною та Туреччиною.

Однак нашим розвідникам вдалося перехопити дані про можливу провокацію.

"Замість очікуваної розмови з паном Хайлюком, росіянам "пощастило" поспілкуватися з не менш фейковим "секретарем компанії Baykar". А також відповідати на питання "а що ж сталося сьогодні з Кримським мостом", - додали представники ГУР.

Окремо наші розвідники зазначили, що російські оперативники не змогли добре приховати себе, тому викрили себе фразою "бабине літо", сказаною на російський манер.

Нагадаємо, напередодні представники ГУР повідомили, що у Москві почалися масові арешти російських військових.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті