Громада Дніпропетровщини отримала мобільну станцію очищення води від міжнародних партнерів

Покровська сільська громада Дніпропетровської області, яка була повністю зневоднена після підриву окупантами Каховської ГЕС, отримала мобільну станцію очищення води. Це допомога від міжнародних партнерів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Це сучасна установка, вартістю майже 80 тисяч доларів. Її передав один з благодійних фондів за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Обладнання вже змонтували та запустили в роботу. Зараз воно забезпечує потреби понад 5 тисяч людей», - уточнив Сергій Лисак.

За його словами, станція працює кілька тижнів, у людей тепер налагоджене не тільки постачання технічної води, а й питної. За цей період жителям доправили понад 80 тисяч літрів. Спочатку питну воду розвозять по пунктах видачі. Звідти її вже набирають місцеві жителі.

«Коли сталося це лихо на Каховській ГЕС, наше водосховище обміліло за лічені тижні. Як тільки не виживали: воду підвозили надзвичайники, встановлювали величезні резервуари, копали свердловини, волонтери роздавали бутильовану... – розповів «ОстроВу» житель села Покровське Олексій Михайлович. - Зараз процес пішов швидше, все налагоджено. Радію, що отримуємо питну воду, не хочеться витрачати гроші на її купівлю». 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті