Google надасть українським держслужбовцям 5 тисяч цифрових ключів безпеки — Федоров

Компанія Google надасть 5 тисяч цифрових ключів безпеки українським державним службовцям. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій Михайло Федоров у Telegram 16 січня.

"Дякую віцепрезидентам компанії Карану Бхатії та Аннет Кробер-Ріель. Цифрові ключі замінюють традиційні паролі фізичною перевіркою, що значно посилює безпеку облікових записів. Це допоможе захистити критичні операції. Щоб урядовцям було легше працювати із цифровими ключами, Google проведе для них тренінги", — йдеться у дописі міністра.

За словами Федорова, крім цього, Google та Україна разом працюватимуть над семінарами з кібербезпеки, щоб обмінюватися досвідом і розробляти нові стратегії для захисту даних.

"Google послідовно підтримує Україну. Компанія передала 50 тисяч ноутбуків для вчителів, виділила грант у 2 млн доларів на перезапуск платформи "Дія.Освіта" й запустила безоплатні курси для українського бізнесу. Далі працюємо в напрямі хмарних технологій та кібербезпеки — це основа для підтримки цифрової інфраструктури", — розповів урядовець і додав, що розповів представникам Google про бачення хмарної стратегії України.

"Глобальна ідея — запровадити принцип Cloud First — перенести основні процеси виробництва IT-серверів на "хмари". Партнери зацікавлені в співпраці за цим треком", — сказав Федоров.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті