ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами

Громадська організація "Східноукраїнський центр підтримки жінок "Майстерня щастя" проводить низку заходів, націлених на залучення жінок до управлінні громадами, протягом лютого в Закарпатській області. Про це "ОстроВу" повідомила керівниця організації Марина Бражнікова 14 лютого.

"Наша мета - стимулювати участь жінок і дівчат в управлінні громадами, в яких вони мешкають, - каже Бражнікова. - Наразі ми працюємо з жінками в Закарпатській області, проте серед них чимало переселенок, і після деокупації регіонів, зокрема Луганської області, вони планують повернутись додому й працювати на благо своїх громад".

Наразі відбувся перший із запланованих заходів цього спрямування - діалог на тему "Участь жінок і дівчат в управлінні місцевими громадами", у якому взяли участь і чоловіки.

"Зустріч проходила у Жіночому просторі для діалогу у Сваляві", - уточнює керівниця ГО "Майстерня щастя".

Вона зазначає, що заходи Жіночого простору для діалогу відбуваються у приміщенні гуманітарного хабу, створеному Старобільською РВА та ГО "ЦСР "Дієва громада". Отже, до заходів долучається досить великий відсоток переселенців і переселенок саме з Луганської області, зі Старобільщини. 

"Наша організація також релокована зі Старобільського району, й ми принципово не створюємо нову ГО, яка позиціонувалась би як Закарпатська. Те, що ми позиціонуємо себе саме як активістів і активісток з Луганської області, дозволяє зберігати кадровий потенціал, а також продовжувати знайомити між собою людей, які планують повернутись у Луганську область після деокупації та працювати там", - каже Бражнікова.

Під час зустрічі, яка вже відбулась у лютому, мова в першу чергу йшла про наявну нині в українському суспільстві тенденцію зниження реального впливу жінок на процеси прийняття рішень в громадах - про причини цієї тенденції і її наслідки.

Наступна зустріч відбудеться найближчими днями.

Слідкувати за заходами ГО "Майстерня щастя" можна на сторінці організації у Facebook. До деяких заходів модна долучатись онлайн, що й роблять періолично жінки з Луганської області, розкидані по інших регіонах України.

Раніше повідомлялось, що кількаденний тренінг для жінок-переселенок "Основи фінансової грамотності та бізнес-планування" стартував у місті Свалява Закарпатської області 13 жовтня

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті