Глави МЗС G20 не змогли погодити підсумкову декларацію через позицію РФ та Китаю по війні в Україні

Глави МЗС G20 не змогли погодити підсумкову декларацію, оскільки росія та Китай виступив проти пунктів, які засуджують війну в Україні, що містять вимогу про беззастережне виведення російських військ та неприпустимість застосування ядерної зброї. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Індії Субраманіям Джайшанкар 2 березня, пише "Deutsche Welle".

"Щодо питання українського конфлікту були розбіжності між різними учасниками, були розбіжності, які ми не змогли врегулювати", – сказав Джайшанкар.

Уточнюється, що глави МЗС країн "великої двадцятки" (G20) не змогли узгодити підсумкову заяву за результатами саміту, який проходив в індійській столиці Нью-Делі. Натомість Індія опублікує власне комюніке.

За інформацією російської преси, проєкт підсумкової заяви містив 24 пункти. Проти третього та четвертого з них спільно виступили росія та Китай. У проекті засуджувалась війна росії проти України, містилася вимога про "повний і беззастережний вивід (російських військ) з території України", йшлося про негативний вплив бойових дій на світову економіку, необхідність дотримуватися норм міжнародного права та неприпустимість застосування ядерної зброї.

Зазначається, що глава МЗС РФ Сергій Лавров поклав відповідальність за зрив підписання підсумкового документа на західні країни. За його словами, Захід відмовився відобразити у декларації G20 необхідність "чесного розслідування" підриву газопроводів "Північний потік".

Раніше повідомлялося, що ЄС не підтримає заяви глав МЗС країн G20 без засудження війни росії.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті